Víztisztítás gazdaságosan és egyszerűen, finom vizet készítő víztisztító megrendelés, ügyfélszolgálat.

 

 

 

A TERMÉK NEM RENDELHETŐ FORGALMAZÁSA MEGSZÜNT!

 

 

W- 1,5 S víztisztító készülék, csapra rászerelhető / hordozható víztisztító amit bárhová magaddal vihetsz és felszerelhetsz, így mindenhol, tisztított jó ízűen iható vízhez jutsz.

 

 

 

A W-1,5 S típusjelű csapra szerelhető víztisztító berendezés működése, vízszűrési technológiája, technikai információk.

 

 

W 1,5 S víztisztító és vízszűrő utó-víztisztító berendezés, mely közvetlenül a vízcsapra szerelhető

 

 

 

 

A W-1,5 S víztisztító ÁNTSZ forgalmazási engedélyét és vizsgálatáról szóló dokumentumokat ide kattintva találod!

 

 

 

 

 

A W 1,5 S víztisztító készülék elsősorban háztartási használatra javasolt.

 

 

Egészséges és gazdaságos nemkülönben természetbarát flakonmentes megoldás, mely előnyös a kis kapacitása miatt hétvégi házakba, nyaralókba felszerelni, ahol nem rendszeres a csapvízfogyasztás nap mint nap egész éven át.

 

Hasznos lehet azok számára akik, akár üzleti úton sem szeretnének lemondani a tisztított vízről, vagy utazások alkalmával stb.

 

 

 

A W 1,5 S víztisztító kisberendezés kétlépcsős szűrést alkalmaz.

 


- Az első fokozat magába foglal egy mechanikus ultraszűrőt, amely a lebegő anyagoktól mentesíti a vizet.

 

- A második fokozat az élelmiszer alapanyagú kókuszdióból készült aktív szén, mely természetesen ezüsttel van impregnálva. Ez a két fokozat a biztosítéka, hogy kiváló minőségű tisztított csapvízhez juthatunk.

 

 

 

 

 

 

A W-1,5 S víztisztító készülék felszerelése, beüzemelése:

 

Vegyünk ki a dobozból mindent és ellenőrizzük a tartozékokat.

 

Csatlakoztassuk a vízcsap végére a váltószelepet. - Az útváltó csap felszerelése a csaptelepre a perlátor lecsavarása után adapterrel azaz közbetéttel, vagy egyből felcsavarható. A közbetét (adapter, vagy menetváltó) külön is rendelhető, mely a belsőmenetes csapoknál alkalmazandó általában.

 

 

W-1,5 S víztisztító kisberendezés, víztisztító készülék közvetlenül a csapra történő felszerelése

 

 

Nyissuk meg a hidegvíz csapot és fordítsuk el az útváltót 90 fokkal.

 

Az útváltócsap elfordításával a szelep a csapvizet a vízszűrő készüléken keresztül engedi, így a víztisztító készülékeden folyik át a víz.

 

Az útváltócsap visszaállításával a víz megkerüli a készüléket és így tisztítatlanul folyik keresztül az útváltócsapon.

A víztisztító készülék beüzemelése során első alkalommal körülbelül 10 percig folyassunk át a készüléken a vizet , hogy a finom aktív szén szemcsék kimosódhassanak a víztisztítóból.

 

 

Figyelem, nem kell megijedni: az átmosás során aktív szén szemcsék távoznak a vízből ami feketére színezi az átfolyó csapvizet néhány másodpercig!

 

 

W-1,5 S víztisztító szűrőbetét csere

 

 

W-1,5 csere szűrőbetét

 

Vedd le a vízszűrő készüléket a csapról.

 

W 1,5 S víztisztító szűrőbetét csere folyamata

 

 

Fordítsd el a használt betétet a készlék alján lévő "OPEN" irányba, ezzel nyitod ki a berendezést és távolíthatod el a kihasznált ezüsttel impregnált kókuszdióból készült aktívszenes vízszűrőbetétet.

 

A szűrőbetét cserével egy időben elvégezheted a készülék vízszűrő házának fertőtlenítését is, a vízszűrő készülékhez mellékelt fertőtlenítési utasítás alapján.

 

Ezt követően, helyezd be az új vízszűrő cserebetétet a szűrőházba és fordítsd el "CLOSE" irányba és ezzel zárd be a W-1,5 S víztisztító berendezést. Majd utolsó lépésként a készüléket helyezd vissza a csapra.

 

 

W-1,5 S víztisztító tecnhikai adatok, paraméterek:

 

Méret: 130x70x12 mm
Átfolyó kapacitás: 2 l/perc
Kapacitása: 1 500 liter
Bakteriosztatikus védelem: ezüst
Súlya: 36 g
Minimális víznyomás: 2 bar
Maximális víznyomás: 6 bar
Maximális vízhőmérséklet: /C/ 24
Maximális üzemeltetési hőmérséklet: /C/ 50
Minimális üzemeltetési hőmérséklet: /C/ 1
Mechanikus szűrési méret: /µm/ 20
Élettartam: 6 hónap
Gyártási garancia: 12 hónap
Betétdíj garancia: igen

 

 

 

 

Jó ha tudod, hasznos tanácsok:

 

- Belső menetes vízcsapokra ez a víztisztító készülék is menetváltó közbetéttel csatlakoztatható!

 

- Amennyiben a vízszűrőn átfolyó csapvíz mennyisége, minősége, vagy akár a víz nyomása észrevehetően megváltozik, úgy szűrőbetét cserére szorul, az ÁNTSZ 6 hónapot követően állapította meg a szűrőbetét cseréjét és OTH engedélyjel rendelkező tisztítószerrel a belső fertőtlenítést.

 

- Abban az esetben ha a vízszűrő készüléket hosszabb ideig nem használtad, úgy az első használat alkalmával a vezetékes csapvizet legalább 2-3 percig folyasd át a készüléken, és ezt követően használd a tisztított vizet.

 

- Tilos a készüléket oldószeres tisztítószerrel tisztítani!

 

- Ez a víztisztítónk egyedül olyan amelyben nem töltetet cserélünk, hanem szűrőbetéttel rendelkezik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudtad?

 

 

A víz szerepe a vesekő és a húgyúti fertőzések megelőzésében

 

A krónikusan alacsony folyadékbevitel vagy a hosszabb időn át fennálló negatív vízmérleg vesekő kialakulását segíti elő. Európában és az Amerikai Egyesült Államokban a lakosság kb. 8-15 %-át érinti valamilyen mértékben a vesekő. Ugyanez az arány Szaúd- Arábiában, a száraz és meleg éghajlat miatt, kb. 20 %.

 

A veseköves múlttal rendelkező betegeknél megelőzés céljából olyan mértékű napi folyadékbevitelt javasolnak, ami napi 2-2,5 liter vizelet képződéséhez vezet (miközben átlagosan 1000-1400 ml vizeletet ürít az egészséges szervezet naponta). Ebből ki lehet következtetni, hogy a vesekőre hajlamos egyéneknek legalább napi egy liter folyadékkal többet kell inni, mint a vesekőtől nem veszélyeztetett embereknek.

 

Borghi és mtsai. tanulmánya 199 veseköves beteg öt éven át tartó megfigyelését összegezte. Azoknál a betegeknél, akiknél a napi folyadékfogyasztás rendszeresen bőséges volt (napi 2 liternyi vizelet képződött átlagosan) a vesekő kiújulásának az esélye csak 12 % volt, szemben azokkal a betegekkel, akik kevesebb folyadékot fogyasztottak; náluk a vesekő az esetek 27 %- ában alakult ki újra.

 

A túl kevés folyadékfogyasztás, a kismértékű, de szinte folyamatos dehidráció növeli a fertőzések veszélyét. Ez különösen jellemző a húgyúti fertőzések előfordulási gyakoriságát tekintve. Tanulmányok igazolják, hogy ritkábban fordul elő húgyúti fertőzés azoknál, akik bőséges mennyiségű folyadékot isznak.

 

Már kialakult felfázás (hólyaghurut) során is kiemelt figyelmet kell fordítani a bőséges folyadékfogyasztásra, ami a veséket és a húgyhólyagot "átmossa". Bár a vizeletürítés hólyaghurut esetén kellemetlen és fájdalmas, semmiképpen nem szabad a vizeletet visszatartani, vagy az esetleges vizeletürítést megelőzendő kevesebb folyadékot inni!

 

 

A tiszta klórmentes víz néha orvosság helyett, vagy amellett is megoldás lehet!

A megfelelő mennyiségű víz és folyadék elfogyasztása azonnal érezhető hatásaként javítja a közérzetet, emellett, fokozza a szervezet ellenálló képességét és számos betegség kezelésében, megelőzésében szerepet játszik. A tiszta víz üdítő hatású, és sok esetben a rosszullét is elmúlik egy pohár víztől; igaz ez az alacsony vérnyomás, szédülés esetén, vízhajtót szedő betegeknél, de a fejfájások jelentős részében is "gyógyír" lehet a tiszta víz.

 

 

A csapvízben megjelenhetnek a mindenki által használt, a szervezetre hatást gyakorló anyagok, például a gyógyszermaradványok és a növényvédő szerek.

A csomagolóanyagokból is kioldódhatnak kockázatos anyagok, a cumisüvegek anyaga magzatkárosító hatású biszfenol-A-t tartalmazhat, míg a PET-palackokból mérgező antimon távozik. Az üdítőkben egyes adalékanyagok (aszkorbinsav és Na-benzoát) reakciójának eredményeként rákkeltő benzol keletkezhet az ivóvízre meghatározott egészségügyi határérték feletti koncentrációban. Forrás, felhasznált irodalom: Föld levegő munkacsoport tanulmány

 

 

A tiszta klórmentes víz néha orvosság helyett, vagy amellett is megoldás lehet!

A megfelelő mennyiségű víz és folyadék elfogyasztása azonnal érezhető hatásaként javítja a közérzetet, emellett, fokozza a szervezet ellenálló képességét és számos betegség kezelésében, megelőzésében szerepet játszik. A tiszta víz üdítő hatású, és sok esetben a rosszullét is elmúlik egy pohár víztől; igaz ez az alacsony vérnyomás, szédülés esetén, vízhajtót szedő betegeknél, de a fejfájások jelentős részében is "gyógyír" lehet a tiszta víz.

 

 

Ne szennyezzük a vízbázist, csak a szabályok maradéktalan betartásával használjunk vízszennyező hatású növényvédő szereket!

A gondatlanul épített emésztőgödörrel önmagunkat mérgezzük ( ha ilyen emésztőd van kezeld a szennyvized gazdaságosan, szagmentesítsd Microsollal www.microsol-szennyvizkezelo.hu ). A szervezetünknek nem hiányoznak a természetes alkotókat nélkülöző szénsavas üdítők, kerüljük őket! Ne dobáljuk el a feleslegesen megvásárolt csomagolt folyadékok és ásványvizek műanyag palackjait amit kihasználtunk. Magyarországon a csapvíz minősége megfelel az EU-s határértékeknek. Csak ki kell venni a csapvízből a szükségből beletett fertőtlenítő anyagokat és ami még belekerült. Forrás, felhasznált irodalom: Föld levegő munkacsoport tanulmány