W25 duo magnetic mágneses víztisztító berendezés, 15 000 liter lúgos víz vagy két év hatalmas teljesítménnyel, gazdaságos hosszútávú üzemeltetéssel!

 

 

 

 


 

 

 

W25 Magnetic Duo Prémium víztisztító enyhén lúgosítja a csapvized miközben alaposan megtisztítja, ezáltal mindig friss, mindig finom egészséghez ivóvízhez jutsz csapodból, már soha többet nem kell méregdrága flakonos vizekre és hízlaló üdítőkre költened a pénzed és azokat haza cipekedned, 2 éven keresztül nulla forint járulékos költséggel juthatsz a legfontosabb élelmiszeredhez a vízhez ráadásul kényelmesen és ami mindig rendelkezésedre áll majd

 

 

Wellnet W25 magnetic duo vízszűrő

 

W-25 Magnetic Duo víztisztító, egyedül élők, nyugdíjasok, kisebb 1-3 fős háztartások / családok részére fejlesztve 15 000 literes kapacitással, vagy 2 év járulékos költségektől mentes használatra. Nem kell már többé külföldi tucatvíztisztítók 3-6 havonta állandó pénzkiadásra kényszerítő drága szűrőbetétjeit megvenned és állandóan szállítási költségre költened többé, hogy finom egészséges vizet ihass!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon jó minőségű vizet biztosít, mi ezt használjuk iváshoz és főzéshez. Kifogástalan minőségű víz.
Veres István, Mezőtúr
Még több vélemény >>>

 

 

 

 

W25 Magnetic Duo mágneses víztisztító berendezés

 

 

 

Hazai vezetékes vizek alapos kémiai és fizikai tisztítására, csapvíz klórtalanítására, egyéb szabadszemmel látható szennyeződések és vegyszer-gyógyszermaradványok kiszűrésére, enyhén lúgos a szerevezet számára legoptimálisabb víz készítésére. Ásvány és egyéb flakonos vizek, üdítők, szódák és magas cukortartalmú szörpök helyett.

 

 

 

 

Nálad is működhetne már egy ilyen, ugye?

 

 

 

2 évre munkába állt a W25 Magnetic Duo víztisztító, 15 000 liter kristálytiszta "élő", lúgosított finom víz a csapból, valóban járulékos költégektől mentesen:

A KÉPEK ILLUSZTRÁCIÓK A W25 MAGNETIC DUO MAGASABB VÍZTISZTÍTÓ HÁZZAL (20 CM HELYETT 28 CM) KERÜL FORGALMOBA

 

Wellnet W25 Magnetic Duo víztisztító készülék   Wellnet W25 Magnetic Duo vízszűrő enyhén lúgosító energetizált és dinamizált vizet készítő víztisztító

 

 

 

 

 

 

W25 Magnetic Duo víztisztítási technológiája

 

A W25 Magnetic Duo mágneses víztisztító berendezés alap tisztító fokozata a vízben lévő lebegő szennyeződést távolítja el.

 

A W25 Magnetic Duo szűrőrendszer második lépcsője ezüsttel impregnált aktív szenet tartalmaz.

 

 

 

A vízben szükséges só komponensek, kalcium, magnézium, kálium, nátrium, klorid, mikroelemek, cink, réz, króm, fluorid, szelén, arzén,, szennyezők amelyeket el kell távolítani, klór, klórozott vegyületek, ízrontó anyagok, szagrontó anyagok, szerves anyagok, vízkő, rozsda.

 

 

 

Vegyük ki egyszerűen a vezetékes vízből ami nem odavaló, ami rontja a víz minőségét, és élvezeti értékét, de hagyjuk benn a csapvízben feltétlenül a szervezetünk számára fontos anyagokat, nem is hinnénk mennyi fontos és hasznos anyagot tartalmaz.

 

Ismerd meg a kiváló minőségű impregnált ezüst nagyszerű tulajdonságait, melyet az aktív szén granulátum tartalmaz.

 

A W25 Magnetic Duo víztisztító tartalmaz egy 12 000 Gaussos magnetitet, melynek előnyeit részletesebben is megismerheted.

 

A 12 000 Gauss-os magnetitnek köszönhetően nem csak kémiailag teszi rendbe a vezetékes vizet, hanem fizikailag is, összerendezi a víz részecskéit, és ezért a mágnes-kezelt, élővé válik, át strukturálja a tested folyadékrendszerét.

 

A W-25 magnetic duo víztisztító a kémiai víztisztításon kívül, a 12 000 Gauss-os magnetitnek köszönhetően fizikailag is rendbeteszi a vizet, amely így már hasonlít a természetes vizekhez. Élő vizet a csapból.

 

 

 

A Magnetic víztisztítóval kezelt víz élettani hatásai, a mágneses kezelésnek köszönhetően tudj meg még többet klikkelj

 

 

 

 

 

Ezzel a termékkel nagyon jók a tapasztalataim, csak ajánlani tudom mindenkinek. Nálunk a faluban elég rossz minőségű, nagyon klóros a víz. Nem is szívesen ittunk csapvizet, helyette palackos szódavizet, ásványvizet vagy üdítőket fogyasztottunk. A berendezés használatával a probléma megszűnt, most már mi is tudjuk fogyasztani a tiszta, élvezetes, jó minőségű vizet. Köszönöm.
Dragonácz Ágnes, Pogány
Még több vélemény >>>

 

 

 

 

Válassz W25 Magnetic Duo víztisztító termékgrafikát víztisztítódhoz:

 

 

 

 

W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 1. - BIRDY         W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 2. - PÖTTYÖS

 

W-25 Magnetic Duo VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 1. - BIRDY MOTÍVUM       W-25 Magnetic Duo VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 2. - PÖTTYÖS MOTÍVUM

 

W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 3. - LEVELES        W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 4. - MAGYAROS

 

W-25 Magnetic Duo VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 3. - LEVELES MOTÍVUM      W-25 Magnetic Duo VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 4. - MAGYAROS MOTÍVUM

 

W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 5. - PINK BUBBLE          W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 6. - CSÍKOS

 

W-25 Magnetic Duo VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 5. - PINK BUBBLE MOTÍVUM       W-25 Duo Magnetic VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 6. - CSÍKOS MOTÍVUM

 

W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 7. - CLASSIC               W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 8. - TRENDY

 

W-25 Magnetic Duo VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 7. - CLASSIC MOTÍVUM       W-25 Magnetic Duo VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 8. - TRENDY MOTÍVUM

 

W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 9. - FIRKÁS              W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 10. - ROMANTIC

 

W-25 Magnetic Duo VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 9. - FIRKÁS MOTÍVUM       W-25 Magnetic Duo VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 10. - ROMANTIC MOTÍVUM

 

        W25 MAGNETIC DUO VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 11. - KALOCSAI

 

W-25 Magnetic Duo VÍZTISZTÍTÓ STÍLUS 11. - KALOCSAI MOTÍVUM

 

 

 

 

A vezetékes vizet nem bírtam meginni, csak szódát. De azóta igen. Meg vagyok elégedve vele, jó minőségű vizet ad, másoknak is ajánlom.
Hajdú László, Kondoros
Még több vélemény >>>

 

 

 

 

 

 

 

W25 Magnetic Duo és RK víztisztítók rövid megrendelő lap ha nem szeretnél más típusú víztisztítót rendelni

Ha mobilos vagy vagy nem támogatja a böngésződ az iframe-t ide kattints a rövidített megrendelő eléréséhez (új ablakban nyílik meg)

 

 

Tudnivalók, szállítás, fizetés, garancia ide kattintva

 

 

 

 

 

 

 

Tudtad?

 

 

Milyen az a víz, amit szeretnek az emberek?

 

Több, mint negyven különféle eredetű és összetételű víz kóstoltatása során megállapítást nyert, hogy a fogyasztók azokat a vizeket kedvelik és isszák szívesen, amiknek az összes sótartalma a mérsékelt-közepes kategóriába tartozik, ugyanakkor viszonylag nagy mennyiségben tartalmaznak kalcium- és magnézium-sókat, illetve hidrogén-karbonátokat, szulfátokat. A vizek magas nátrium- és kálium-koncentrációja, illetve klorid-tartalma nem a pozitívan értékelt jellemzők közé tartozik. A kémhatást illetően megállapítható, hogy általában a magasabb pH-jú vizek a kedveltebbek.

 

 

A vizek pH-ja és keménysége

 

A víz pH-ja: a desztillált víz pH-ja 7. A természetben előforduló vizek pH-ja azonban ritkán semleges. A bennük lévő makro-és mikroelemektől, oldott gázoktól függően savas vagy lúgos pH-val is rendelkezhetnek; azaz savas pH esetén kisebb, mint 7, lúgos kémhatás esetén nagyobb, mint 7 pH-értékkel jellemezhetők. Míg a tengervíz pH-ja jellemzően a 7,5-8,4-es
pH-tartományba esik, addig a savas esőknél 5 alatti pH-értékek mérhetők. Az ivóvízminőségi határértékek alapján az ivóvíz pH-jának 6,5 és 9,5 közötti kell lenni.

 

 

Jó-e a desztillált víz?

 

Legyen szó bármilyen divat-hóbortról is, tudni kell, hogy a minden összetevőtől (makroelemektől és nyomelemektől egyaránt mentes) megtisztított víz, a desztillált víz, fogyasztása a szervezetre káros, a vérben található ionegyensúlyt megbontva kóros állapothoz vezethet.

 

Hiába hirdetik számos weboldalon, hogy csak a pusztán vízmolekulákból álló, ionoktól „megcsupaszított” víz képes a szervezetet a méreganyagoktól megtisztítani, tisztában kell lenni azzal, hogy a desztillált víz tartós és nagymennyiségű fogyasztása életveszélyes.

 

A desztillált víz vérbe való eljutása (ionok nélkül) a vér ozmózisnyomásának a csökkenéséhez vezet. Ezt kompenzálandó a vörösvértestek elkezdenek „magukba vizet szívni”, hogy a vértesteken belül, illetve azon kívül közel azonossá váljon az ionkoncentrációval összefüggő ozmózisnyomás. A vértestek nagymennyiségű vízfelvétele a vértestek "szétpukkadásához", funkcióvesztéséhez vezethet.

 

Maradjon a desztillált a víz a vasalók és autók számára szükséges anyag, az emberek pedig fogyasszák azt a vizet, amit a szervezetük igényel; a létfontosságú makro- és mikroelemeket tartalmazó, szennyező vegyületektől megtisztított, élvezhető ízű, tiszta vizet!

 

 

Megéri ásványvizet inni?

 

Az emberek jelentős része előnyben részesíti az ásványvizek fogyasztását a vezetékes ivóvízzel szemben. Már 2003-ban a Berlinben tartott Tisztiorvosi Továbbképzésen bemutatott néptáplálkozási felmérésekből kapott eredmények alapján az ásványvíz fogyasztása változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás mellett nem nyújt semmiféle előnyt a vezetékes ivóvízzel szemben, mivel a csapból folyó vízben is elegendő mennyiségben megtalálhatók azok az ásványi- és nyomelemek, amelynek az ásványvíz hatását tulajdonítják. Csak szélsőséges esetekben járulhat hozzá a megfelelő összetételű ásványvíz fogyasztása a szükséges ásványi anyag bevitel biztosításához; így például az egyoldalú, tejtermékekben és
kalciumban szegény táplálkozás esetén előnyös lehet a kalciumban dús vizek fogyasztása.

 

 

Az általános rossz közérzet, a fáradékonyság, az idegesség, a fizikai és szellemi teljesítőképesség-csökkenés és sok más tünet vízhiányra vezethető vissza.

 

Az említett tüneteknél elsőként nem feltétlenül a gyógyszerekhez kell nyúlni, vagy a teljesítményfokozóként hirdetett szereket kell megvásárolni, hanem következetesen életmódot kell változtatni. A vízfogyasztásnak köszönhető kedvező hatások szinte azonnal tapasztalhatók. Számos esetben az emberek nem is gondolnak arra, hogy a problémáik egy pohár tiszta víz elfogyasztásával orvosolhatók, és a jó közérzetük kulcsa a rendszeres vízivás.

 

 

Jó, ha tudod, melyek a kiszáradás tünetei:

 

Ha szomjas vagy, akkor az azt jelenti, hogy a sejtjeid már kiszáradtak. A száraz száj a kiszáradás legutolsó jele. Azért történik, mert a szomjúságérzet addig nem fejlődik ki, amíg a testnedvek károsodása jóval a normális működéshez szükséges szint alá nem esik.

 

 

AMIÉRT ÉRDEMES KOMOLYAN VENNI A VÍZFOGYASZTÁST:

 

Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő, vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál.

 

 

Jó tudni, hogy fogyni is csak vízivással lehet!

 

Biokémiai és élettani oka is van annak, hogy a fogyókúrák alatt több vizet kell inni, mint egyébként. Annak ismeretében, hogy az elfogyasztott szilárd táplálékok biokémiai reakciókkal történő elégetése során víz is keletkezik, nyilvánvaló, hogy amennyiben nem jut be (elegendő) szénhidrát, zsír, illetve fehérje a szervezetbe, akkor (elegendő) oxidációs víz sem keletkezik, és vízhiány alakulhat ki. Az oxidációs víz csökkent mennyisége a vízháztartási mérleg egyensúlyának a felborulását okozhatja, ha egyéb módon – vízivással - nem jut be a szervezetbe az oxidációs folyamatok révén „kieső” víz.

Nem véletlen, hogy fogyókúrák alkalmával vagy bizonyos betegségek (pl. csökkent étvággyal, hányással járó betegségek) esetén, amikor nem tud megfelelően táplálkozni a beteg, akkor naponta mintegy 1 literrel több vizet kell meginni; azaz az evés helyett is inni kell!

 

 

- Ihat-e/ igyon-e vizet a csecsemő?

 

A csecsemők egészséges növekedését és fejlődését szem előtt tartó Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásainak megfelelően az első hat hónapban a csecsemő kizárólagos anyatejes táplálása javasolt. Ezt követően adekvát tápértékű és biztonságos, a csecsemő korának megfelelő hozzátáplálás mellett két éves korig ajánlott a szoptatás folytatása. Állandó kérdés, hogy az anyatej mellé kell-e egyéb folyadékot adni a csecsemőknek. Az anyatej egyben étele és itala a kizárólagosan anyatejjel táplált csecsemőknek. Az anyatej víztartalma megfelelő, így kizárólagos anyatejes táplálás esetén a csecsemő nem szomjazik, kizárólagos szoptatás mellett egyéb folyadék (tea, víz) itatására nincs szükség.

 

 

A kiszáradásnak vannak egyéb feltűnő jelei is.

 

A bőr. Ha a bőr szép, laza és sima, akkor elegendő vízmennyiség van a testben. Ha ráncos és gyűrt, akkor az a kiszáradás jele. A szarkalábak a kiszáradás tünetei és sima vízzel, megfelelő tápanyag-utánpótlással megszüntethető.

 

 

Ha csöpögő vízcsapot látunk, zárjuk el!

 

Talán nem is gondolnánk, de még egy lassan csöpögő csap is 40-120 liter vizet pazarolhat el naponta. Ha elzárás után is tovább csöpög, előfordulhat, hogy a tömítésnél keresendő a probléma. Ezt könnyen orvosolhatjuk, hiszen csak egy új tömítőgyűrűre van szükségünk, melyhez minden vas-és műszaki boltban hozzájuthatunk.

 

 

Miért nem isznak elegendő vizet az idősek?

 

Amellett, hogy ideális esetben a felnőttek tudatosan ügyelnek arra, hogy mennyi vizet isznak, nem szabad megfeledkezniük arról sem, hogy - a gyermekek mellett - az idős emberek vízfogyasztását is szem előtt tartsák. Az idősekre jellemző, a vízivást negatívan befolyásoló jelenség az, hogy a kor előrehaladtával a szomjúság egyre kevésbé intenzíven jelentkezik náluk. Más szóval: minél idősebb valaki, annál rosszabbul működik a szomjúságközpontja. Ha a szomjúság mint késztetés nem működik, akkor az idősek hajlamosak megfeledkezni arról, hogy rendszeresen, elegendő mennyiségű vizet igyanak. Vigyázzunk az idősebbekre! És Te elegendő tisztított csapvizet iszol?

 

A megfelelő időben elfogyasztott víz többet ér!

Ha napi szinten rendszeresen beépíted a vízivást az életedbe, sokkal fittebb, egészségesebb leszel.
Ebben a részben megtudod,

- hogyan teljesíthetnek jobban a gyerekek az iskolában,
- miért kell figyelni az idősek szomjúságára,
- hogyan lehet a csecsemőből egészséges felnőtt.

 

Amikor felébredsz, a víz a legjobb energiaital, pörgesd fel magad!

Sokan figyelmen kívül hagyják, hogy a víz a test számára valójában éltető ital, úgy is fogalmazhatnánk, a víz a test energia itala. Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint, minden reggel éhgyomorra igyunk meg egy nagyobb pohár vizet, hogy pótoljuk az éjszakai folyadékveszteséget. A test olyan, mint egy szépen kialakított motor, amelyet rendszeresen fel kell tölteni üzemanyaggal, hogy megfelelően működjön. A reggeli pohár hideg víz felébreszti, revitalizálja a testet és az érzékeket. A reggeli elfogyasztásánál is fontosabb, hogy mielőbb feltöltsd a tested üzemanyag tartályát. Ellenkező esetben a szervezeted arra kényszerül, hogy üres üzemanyagtartállyal működjön.

 

Fél órával az étkezés előtt a menüsorban legyen egy pohár víz.

A gyomornak körülbelül 15-20 percre van szüksége, hogy az elfogyasztott étel mennyiségét észlelje. Ha iszol egy pohár vizet, mielőtt leülsz egy étkezéshez, akkor csökkentheted ezt az időt, így valamelyest csökkentheted a túlevés esélyét. Emellett a víz tisztítja a szájpadlásodat, felébreszti az ízlelőbimbóidat, valamint előkészíti gyomrod a kemény vagy savas ételekhez, ezzel nagymértékben segíti az emésztésed.

 

Evés után két és fél órával is fogyassz egy pohár vizet, hogy befejezd az emésztést, és a víz hidratálni tudja a szervezetet, a keringés miatt.

 

Sportolás előtt, közben és után mindenképpen fogyassz vizet.

A sportolás legfontosabb szabálya a HIDRATÁLÁS! Bár mindenkinek más és más a testhőmérséklete, vízvisszatartó képessége és az izzadás mértéke, a legfontosabb azonban az, hogy mindenképpen el kell kerülnöd a kiszáradást, akár zárt térben vagy, akár a szabadban. Fontos azonban, hogy ne igyál túl gyorsan, vagy túl sokat egyszerre, csak annyit fogyassz, hogy a kiszáradást megelőzd. Mindegy, hogy nyáron vagy télen sportolsz, a víz mindenképpen biztosítja a zökkenőmentes vérkeringésed is.

 

Nassolás ellen is véd a víz.

A két étkezés között néha elkerülhetetlen némi nassolás. (Mindannyiunkkal előfordult már ilyesmi) Időnként előfordul, hogy testünk a kiszáradás jelzéseit félreérti és éhségnek értelmezi. Ilyenkor a szomjúság, hasonlóan az éhségérzethez kellemetlen, kényelmetlen tünetekkel jár, amit ha rosszul értelmezünk, bizony étkezéssel próbálunk tompítani.
A nassolás előtt, vagy közben elfogyasztott víz teltségérzetet okoz a gyomorban ami megvédhet az egészségtelen étkezéstől, és ezzel együtt járó bűntudattól.

 

Ha beteg vagy, esetleg beteg emberek vesznek körül, védekezz vízzel!

Ha nem vagy jól, különösen akkor, ha gyógyszert szedsz, az orvosaid mindig azt javasolják, hogy igyál sok folyadékot, gyümölcslevet, teát, levest, de többnyire vizet. Ez azért van, mert nem szeretnék, hogy a betegséged toxikus hatásai, az erős gyógyszerek határozottan megjelenjenek a vérben és a szervezetedben. A cél, hogy minél hamarabb a vizeleten keresztül ezek az ártalmas anyagok kiürüljenek a szervezetből.

 

 

Ivókúrák

 

A XVII. század után sem szűnt meg teljesen a vizek gyógyászati alkalmazása. A XVIII. században is elterjedt volt a víz – gyomor-, bél- és epebetegségek esetén történő - belsőleges használata, az ivókúrák terápiás célú, orvosi ajánlása. Az ivókúráknak köszönhetően vált méltán ismertté számos németországi város, többek között Karlsbad, Kissingen és Reichenhall.

 

A napjainkban is alkalmazott ivókúrák 2-4 héten át tartanak. A kúra alatt jelentősen megnő a folyadékbevitel, ami átmosó, tisztító jellegű: a gyógyvízből általában naponta négy részletben, testsúly kilogrammonként mintegy 15 ml-t célszerű fogyasztani, ez egy 70 kg-os ember esetében több mint napi 1 liter (1050 ml) plusz (gyógy)víz megivását jelenti.

 

Az optimális felszívódás érdekében a folyadékot ajánlatos relaxált állapotban, sétálgatás közben, lassan kortyolgatva elfogyasztani. Érdekes módon testhőmérséklethez közeli, vagy kicsit magasabb, de indifferens hőfokon javasolt a vizeket fogyasztani.

 

Az ivókúra hatása ugyanis függ a gyógyvíz hőmérsékletétől is, a szájban a 37-38 °C-os víz tűnik közömbösnek, de a kúrát a legtöbb esetben 40-50 °C hőmérsékletű vízzel végzik. A gyógyvíz kifejezetten melegen való fogyasztása görcsoldó hatású, növeli a gyomornedv elválasztást és csökkenti a bélmozgást.

 

A XVIII-XIX. században több német orvos és természetgyógyász munkája is jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a vízgyógyászat ne merüljön feledésbe, sőt folyamatosan gyarapodjanak az azzal kapcsolatos ismeretek. Közülük kiemelkedik a napjainkban is sokak által ismert Sebastian Kneipp munkássága.

 

Kneipp-kúra

 

A Kneipp-kúra atyja, Sebastian Kneipp (1821-1879) lelkész, maga is a víznek köszönhetően gyógyult meg a súlyos tuberkulózisából. Kiadós hidegfürdőket vett a Dunában, és az 5-10 °C-os folyóban való fürdés által előidézett gyógyulása meggyőzte Kneipp-et arról, hogy a víznek gyógyító ereje van.

 

A "wörishofeni vízdoktor"-ként emlegetett Kneipp egy szisztematikusan kidolgozott vízgyógyászati rendszert hozott létre; több, mint százféle különböző kezelési módot dolgozott ki. Kneipp a munkája során felhasználta és tovább
fejlesztette Dr. Sigmund Hahn (1664-1742) és fia, Dr. Johann Siegmund Hahn (1696-1773) zuhanyozásokkal, lemosásokkal, fürdőkkel kapcsolatos ismereteit.

 

Emellett, Kneipp beépítette a módszereibe Vinzenz Prießnitz (1799-1851) sziléziai parasztember izzasztó- és ivókúrákkal,
illetve borogatásokkal kapcsolatos tudásanyagát is. Prießnitz nevéhez köthető a láz esetén napjainkban is használt "Priznic"-borogatás: magas láz esetén a gyógyszerek mellett a klasszikus fizikai hűtő-módszerekhez kell folyamodni, így pl. langyos vizes borogatást (azaz Priznic-et) lehet használni. A borogatás során egy langyos vízzel benedvesített rongyba kell a lázas beteget csavarni, nyaktól térdig. A langyos bugyolálást eleinte 10 percenként, később – ahogy a test hőmérséklete is csökken - ritkábban kell cserélni.

 

A Kneipp-kúra alkalmazásával nem konkrét betegségek gyógyítása, hanem a szervezet öngyógyító mechanizmusainak az erősítése a cél – a szervezetet érő kisebb-nagyobb hőmérsékleti- és mechanikai ingereknek köszönhetően. A külsőleg történő meleg vizes kezelések lazító, görcsoldó és nyugtató hatásúak. A hideg vizes kezelésekre, valamint a váltófürdőkre élénkítés, hangulatjavítás jellemező. A szervezet érő hideg vagy meleg hőhatás kombinálása, váltakozása – az előidézett érszűkület és értágulat révén - a vérkeringést serkenti, az anyagcserét stimulálja.

 

A Kneipp által kidolgozott mintegy 120 különféle víz-alkalmazás a comblocsolástól kezdve a fürdőzésen át, a harmattaposásig meglehetősen változatos palettáját nyújt. Közülük több otthoni körülmények között is alkalmazható, a napi ritmusba beilleszthető.

 

 

 

A csapvízben kisebb-nagyobb mennyiségben megtalálható legfontosabb makroelemek sói/ionjai élettani hatásait nézve rendkívül fontosak.

 

A vízben megtalálható a Nátrium (Na) és kálium (K) ionok. A nátrium és a kálium vízben jól oldódó sók ionjaiként fordul elő az emberi szervezetben, és minden szervben, szövetben megtalálhatók. Míg a káliumionra a sejteken belüli magasabb koncentráció, addig a nátriumionokra a sejteken kívüli térben tapasztalt nagyobb koncentráció jellemző. Mindkettő ion fontos szerepet tölt be a szervezet puffer-rendszereinek a működésében, a szervezet élettani szempontból fontos egyensúlyi pH-értékének a biztosításában. A nátrium és a kálium az idegi, érzékelési folyamatokban is részt vesz, nélkülük az érzékszervek működése is elképzelhetetlen lenne.

 

 

 

 

A víz védi a nyálkahártyákat a kiszáradástól:

 

a nyálkahártyák pl. orrnyálkahártya csak „nedves” állapotban képesek funkcióik betöltésére. Sokak számára ismert a légúti nyálkahártyák kiszáradása által okozott kínzó, száraz köhögés is; amin sok esetben egyszerűen, a belélegzett levegő párásításával, a nyálkahártyák nedvesítésével lehet segíteni.

 

 

 

A Fanta cukros (Fanta narancs 500 ml 18,2 db kockacukor egyenértékű cukrot tartalmaz)

 

Ezen senki sem fog megdöbbenni, ahogy egy energiaital cukortartalma is minden, csak nem szokatlan, ettől függetlenül nem árt, ha a nagy lötyögős és cellulitiszes fenekek és hasak okát nem a zsírban keressük, hanem akár az ízesített ásványvízben és a gyümölcslében. Másfél liter üdítőben feloldott cukrot több kilométer futással sem lehet meg nem történtté tenni.

 

 

A szervezetünkben lévő víz segít az egészséges sav-bázis egyensúly megtartásában

 

A szervezet minden szervében, szövetében sajátságos pH uralkodik. Ennek a fenntartásában, szabályozásában, a vízben oldott különféle sók (pl. karbonát, hidrogénkarbonát) vesznek részt. A megfelelő só-párok által kialakított vizes oldatok, az ún. pufferrendszerek létfontosságúak pl. a vér kémhatásának szűk tartományos belüli szabályozásában.

 

 

 

Már-már közhelynek hangzik, annyit mondjuk-mondják, hogy a "Víz nagy kincs!". Pedig ez az igazság!

 

A bőségesnek vélt, de valójában véges ivóvízkészleteinket úgy pazaroljuk, mintha kifogyhatatlan forrás, vagy "feneketlen kutakból" nyernénk azt. Gondolkodás nélkül ivóvízzel, mossuk az autókat, öblítjük WC-inket, töltjük a magasabb igényeket kielégítő medencéket, vagy éppen akár az ipar monumentális mennyiségű vizet használ el különböző számottevő termék előállítására, amit vezetékes ivóvíz helyett mással is el tudna végezni, vagy nagymértékben, számottevően csökkenteni tudná értékes vízkészletünk pazarló használatát stb.. Anupam Mishra a józan ész és bölcsesség szavaival tárja elénk azokat az évszázados, elképesztő műtárgyakat, amiket az indiai Arany-sivatag lakói építettek az esővíz begyűjtésére. Ezeket az építményeket még a mai napig is használják - gyakran még a modern, vízi mega-projekteket is megszégyenítő eredménnyel.