Víztisztítás gazdaságosan és egyszerűen, finom vizet készítő víztisztító megrendelés, ügyfélszolgálat.

 

 

 

 

 

 

W25 típusú víztisztítók felszerelése, csatlakoztatása egyszerűen

 

 

A Víztisztítódat így kapod meg


1. Megérkezett a víztisztítód, a dobozban meg fogod találni:

 

- az általad választott mintájú víztisztítód
- műanyag csövet
- útváltó csapot
- használati útmutatót
- garancia jegyet

 

 

Wellnet W25 víztisztítók egyszerű felszerelése első lépés

 

 

2. A konyhai csapod (ide célszerű felszerelni iváshoz, főzéshez...) végén ahol a víz kifolyik nézd meg a csap végét, ahol vagy kívülről letekerhető, vagy belülről ki csavarható kis alkatrész van. Érdemes megrendelés előtt ezt ellenőrizni, mivel ha belső menetes a csapod vége akkor szükséges a víztisztító mellé un. menetváltó közbetétet rendelni, hogy ne utólag kelljen ezt megtenni.

 

Wellnet W25 víztisztítók egyszerű felszerelése második lépés
Belső menetes csaptelep

 

 

 

Nézd meg lejjebb a képen megmutatjuk, hogy a belső menetes csap esetén belül van a perlátor (ki/le tekerhető szűrő), a külső menetes csap esetében kivülről van.

 

 

Külső és belsőmenetes csaptípusok


Belsőmenetes végű csapokhoz, közbetéttel csatlakoztathatod a csaptelepedhez a W 25 víztisztítódat!Normál, hagyományos átmérőjű csaptelepek esetén így csatlakoztathatod 2-3 perc alatt W 25 víztisztítódat!

 

Felszerelés után, ezt a kis le vagy kitekert szűrő (perlátor) alkatrészt tedd el, mert 2 év után amikor töltetet cseréltetsz víztisztítódban, még jól fog jönni!

 

 

3. A kis szűrő (perlátor) kitekerése után (mivel belsőmenetes csapon mutatjuk) így néz ki a csapod.

 

Wellnet W25 víztisztítók egyszerű felszerelése harmadik lépés

 

 

4. Ezután a belső menetes csapok esetén belülről kitekert alkatrész helyére kell betekerned a menetváltót alaposan, úgy, hogy a csap belsejébe legyen az a tömítés ami a kitekert kis alkatrésznél volt, majd a kis menetváltónak lesz egy meghosszabbított menetes rész amire feltekerheted az útváltó csapodat, de itt is figyelj arra, hogy az útváltócsahoz kapott tömítés benn legyen az útváltó csapban. Külső menetes csapok esetén az útváltót egyszerűen tekerd fel és szoruljon rendesen. Amennyiben az útváltócsapnál vagy ha közbetétet kellett szerelnes a csapodra, folyik spriccel a víz akkor húzz utána, ha megfelelően szorul akkor nem fog a víz spriccelni. Fondos, hogy szerszám, fogó nélkül elvégezhető ez az egyszerű művelet.

 

 

Wellnet W25 víztisztítók egyszerű felszerelése negyedik lépés

A felszerelés "nehezén" már túljutottál.

 

 

5. Vedd elő a műanyag csövet. Nyomd rá a képen látható módon az útváltóra. Ahol a műanyag cső csatlakozik az útváltóhoz, találsz egy ki-be tekerhető szorító csavart, ezt lazítsd meg amikor felhelyezed a müanyag csövet. Ezt el is távolíthatod és amikor ráraktad az útváltócsapod kifolyó csatlakozójára a müanyag csövet akkor már vissza is helyezheted és rászoríthatod. TIPP: Ha gyengébb kezű háziasszony vagy akkor könnyedén úgy tolhatod a kifolyó csatlakozóra a műanyag csövet, ha egy kis edényben forralsz vizet. Majd a csö egyik végét 2 cm-re a forró vízbe lógatod néhány másodpercre, kicsit meglágyul a cső és két újjal könnyedén feltolhatod a csövet Te magad is, de utána mindenképpen húzd meg a szorító csavart !

 

 

Wellnet W25 víztisztítók egyszerű felszerelése ötödik lépés

 

 

 

6. A műanyag cső másik végét az előbb leírt módon csatlakoztasd a víztisztítóhoz, ahogy a képen látod. Teljesen csússzon fel rá a cső, itt nem kell rögzítő alkatrészt meghúznod.

Wellnet W25 víztisztítók egyszerű felszerelése hatodik lépés

 

 

 

7. Fel is szerelted a víztisztítód! Fordítsd el az útváltó csap váltókarját vízszintes irányba és nyisd meg a csapot. Ha minden jól ment akkor feltöltődik vízzel a víztisztítód és másodperc múlva csak és kizárólag a víztisztítódból fog elkezdeni folyni a víz. Az első pár percben sötét színű víz fog folyni. Ez teljesen természetes, és szükséges is, hogy a szén szemcséket átmosd. Mikor a víz megtisztult már szabadon fogyasztható.

 

 

Wellnet W25 víztisztítók egyszerű felszerelése hetedik lépés

 

 

TIPP: Mielőtt vízszintesre állíttod az útváltó csapod mindent pakolj ki a mosogatódból, addig amíg az elején néhány másodpercig aktív szenes sötét víz folyik... A készülék átmosatására belülről, hogy teljesen kijöhessenek az aktívszén granulátumról lemorzsolódott apró darabok, mi 10 perc átfolyatást javasolunk, viszont fél perctől már locsolásra vagy bármi másra felfoghatod a vizet. Ezt a procedúrát csak 2 évente kell elvégezni, amikor megveszed új víztisztítódat és 2 év múlva a töltetcsere után, és majd 2 év múlva megint. A víztisztítód szinte végtelenségig újratöltethető, annak állapota határozza csak meg.

 

8. Mosogató víz használata, egyéb fontos figyelmeztetés

 

Wellnet W25 víztisztítók egyszerű felszerelése nyolcadik lépés

 

 

A csapodon mosogatáshoz és nem tisztított víz használatához egyszerűen állítsd az útváltócsapodon az útváltó kart a képen látható módon függőleges irányba.

 

 

FIGYELEM: A meleg vagy forró vízet huzamosabb ideig TILOS, átfolyatni a víztisztító készüléken. Azért mert az eszüsttel impregnált aktívszénből sokkal gyorsabban oldódik ki az ezüst és így megszűnik a bekteriológiai védelme idő előtt, lehetőleg tanítsátok meg a gyerekeket is otthon (ha vannak), hogy csak kizárólag hidegvizet engedjenek a készülékre és Ti is így tegyetek!

 


Ha még mindig lenne kérdésed kérd bátran Ügyfélszolgálatunk segítségét! Szívesen állunk rendelkezésedre.

 

 

 

 

 

 

 

Néhány ritkán előforduló szerelési / csatlakoztatási mód, amikor elkelhet vízvezetékszerelő szakember közreműködése:

 

W-25 víztisztító berendezések csatlakoztatása fali adapterrel

 

- A falon kívül szerelt konyhai csaptelephez un. fali adapterrel csatlakoztathatjuk a W25 víztisztítót váltócsap alkalmazása helyett. (Ebben az esetben szerszámokra és megfelelő tömítésekre is szükség van.) Ez esetben számolj azzal, hogy a csapod 5 centiméterrel előrébb fog elhelyezkedni, ezt vedd figyelembe. Lehetőséged van fali adapterrel kérni a víztisztítód, ebben az esetben, az útváltócsap és a faliadapter árkülönbözetével többe kerül a víztisztító, a víztisztító készülékek lista, vagy akciós áraknál.

 

Faliadapterrel így csatlakoztathatod a W25 víztisztító berendezésed.

 

 

 

W 25 víztisztítóink csatlakoztatása vízmelegítők elé, vagy bármilyen a falból konyhapult fölé és nem konyhapultból feljövő vízvezeték és csaptelep közé szerelhető fali adapterrel, akár keverőcsapos csaptelepekhez is, külön kis csappal.

 

- Ritkán, de előfordul, hogy a hagyományos csaptelep végén keskenyebb átmérőjű csőcsonk van, esetleg szűrő nélkül. Ilyen csövek végére való felszereléshez kérd szerelő segítségét. Fali elektromos vízmelegítő esetében kizárólag olyan megoldás fogadható el, amit szintén csak vízvezeték szerelő tud elvégezni. A falban lévő vezeték és a bojler csaptelepe közé kell olyan menetes csonkot elhelyezni, amire egy falicsap és a váltócsap, vagy az adapter csapja felszerelhető.

 

 

Vékonyabb csőcsonk  és vízmelegítő bojler estén így csatlakoztathatod a családi víztisztítódat.

 

 

 

Képek a felszerelt W25 víztisztítókról:

 

W-25 víztisztító berendezések felszerelése, vízcsaphoz történő csatlakoztatása egyszerűen, külső menetes csaphoz.

 

Kis helyigényű 5 perc alatt csatlakoztatható W25 víztisztítók!

 

W25 mini víztisztítók azonosan vannak csatlakoztatva.

 

W25 víztisztító csatlakoztatása egyszerűen szerelő nélkül külső menetes csaphoz

 

  

 

 

 

Tudtad?

 

 

A tiszta víz üdítő hatású, és sok esetben a rosszullét is elmúlik egy pohár víztől;

- igaz ez az alacsony vérnyomás, szédülés esetén, vízhajtót szedő betegeknél, de a fejfájások jelentős részében is orvosság" lehet a tiszta víz. Ellenben a cukrozott, fogszuvasodást okozó italokkal a tiszta víz hatásos szomjoltó, és nem utolsó szempont, hogy kedvező áron bárki számára elérhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

A víz a jobb szellemi és fizikai teljesítmény titka

 

- Ismert, hogy már minimális vízhiány is a fizikai és a szellemi teljesítőképesség érezhető jelentős hanyatlásával jár. A testtömeg 1-2 %-ának megfelelő mennyiségű víz elvesztése (bármilyen vízleadási úton keresztül) mind a fizikai, mind a szellemi teljesítőképesség romlását vonja maga után.

 

- Akinek fizikai munkát kell végeznie, célszerű, ha "csapközelben" tartózkodik vagy tart maga mellett egy flakon vizet. A megfelelő folyadék-ellátottság – a kiszáradási tünetek megelőzése mellett - javítja az ízületek és izmok működését, így kisebb az esélye az izomgörcsök és rándulások kialakulásának. A hatékony izommunka és az energikusság kulcsa a
vízfogyasztás.

 

- Akinek koncentrálni, memorizálni, tanulni kell, illetve hosszú időn át meg kell őriznie az éberségét, annak is rendszeresen kell vizet inni. Ez kiemelten fontos még akkor is, ha valaki "csak" ülőmunkát végez, például tanul vagy a munkahelyén ül a számítógép előtt, és úgy véli, hogy nem veszít jelentősebb mennyiségű vizet. A szellemi frissességhez szükség van a vízre.

 

 

 

A víz természetes gyógyszer alacsony vérnyomásra

 

- Vérnyomásnál 120/80 Hgmm a célérték, az attól való eltérés azonban nem ritka. Sokan úgy vélik, hogy az alacsony vérnyomás (hipotónia) egyfajta életbiztosítás.

 

- Valóban igaz: a kevésbé igénybe vett, alig feszülő erek ritkábban vezetnek szívinfarktushoz, agyvérzéshez. Azonban a túlságosan alacsony, 95/65 Hgmm-nél alacsonyabb vérnyomás kellemetlen tünetekkel jár. Ami érezhető, az a gyengeség, álmosság, fáradtságérzet és szédülés. Ez utóbbi leginkább hirtelen felkelést, ülésből vagy guggolásból történő gyors felállást követően alakul ki. Akár ájulást is okozhat az alacsony vérnyomás.

 

- Hideg végtagok, meleg időben is hűvös tapintású kezek és lábak is előfordulhatnak, ezek a tünetek szintén a kevesebb átáramlott vérmennyiségre vezethetők vissza. Az agy elégtelen vérellátása látászavarokat (elsötétedés, vibrálás, kettős látás) okozhat. A légzés is érintett lehet, egymást gyorsan követő légvételek jellemzőek a hipotóniásoknál.

 

Mi javasolható a hipotónia kezelésére?

 

- Mindenekelőtt rendszeres folyadékfogyasztás és bőséges mennyiségű víz, ami az ereket feltölti, és azokban a (vér)nyomást növeli. Náluk akár napi három liter víz elfogyasztása is indokolt lehet. Különösen igaz mindez akkor, ha a külső hőmérséklet magas, és belső idegi és hormonális tényezők mellett a nyári hőség is tágítólag hat az erekre, csökkenti a vérnyomást.

 

 

 

A víz segíthet fejfájás, migrén esetén

 

- Sok esetben egy pohár vízzel gyógyítható a fejfájás, nem szükséges azonnal gyógyszerekhez fordulni. A víz segít enyhíteni a dehidratáció által okozott – esetleg szédüléssel is társuló - fejfájást.

 

- Fontos tudni, hogy a dehidratáció mellett még számos oka lehet a fejfájásnak; ilyen például a migrén, ami sok embernél vissza-visszatérő problémát jelent. Számos tényező tehető felelőssé a migrénes rohamok kiváltásáért: bizonyos ételek fogyasztása, zajok jelenléte, de akár a kismértékű vízfogyasztás, a dehidráció is okozhat migrénes fejfájást.

 

- Ennek a megelőzése céljából jó, ha mindig a keze ügyében van a migrénre hajlamos betegeknek egy - egy pohár tiszta, hideg víz (kialakult rohamnál a hideg vizes mosakodás is jótékony lehet)

 

 

 

Az emésztést elősegítő víz

 

- A víz javítja az emésztést, lazítja a béltartalmat és gátolja a székrekedés kialakulását. Különösen fontos a megfelelő mértékű vízfogyasztásra ügyelni annak, aki ülőmunkát végez, és emiatt hajlamos a székrekedésre.

 

 

 

A víz segít a szervezet méregtelenítésében

 

A víz segíti a különféle káros anyagok kiürítését a szervezetből. Elegendő arra gondolni, hogy a gyógyszerekből keletkezett bomlástermékek jelentős része a vizelettel ürül ki a szervezetből.

 

 

 

 

 

Címkék:

víztisztító csatlakoztatás, W25 víztisztító felszerelése bármilyen csapra, egyszerű vízszűrő felszerelés, gazdaságos víztisztítók konyhai csapra csatlakoztatása, wellnet víztisztító felszerelés, vízszűrők csapra szerelése, útváltócsapos víztisztítók, fali adapteres víztisztító készülékek, hidegvizes ágbe beköthető RK víztisztítók, víztisztítás, vízszűrés, gazdaságos víztisztítók, házi víztisztítás, csapvíztisztítás, wellnet víztisztítók, akciós vízszűrők, Wellnet Kft. Tata, vízkezelés, otthoni víztisztító készülékek, finom víz,